Nogomet
6

Borba za vrh tabele: Mladost dočekuje Široki Brijeg

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mladost Doboj Kakanj je jedina neporažena ekipa u Premijer ligi BiH. Izabranici Ibre Rahimića danas će u posljednjoj utakmici 7. kola odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

Domaći imaju deset bodova i trijumfom bi se poravnali sa Slobodom koja je na drugom mjestu. Tim sa Pecare skupio je devet bodova i u slučaju osvajanja kompletnog plijena instalirali bi se na treću poziciju. Bit će ovo dvoboj za vrh tabele. U domaćem taboru s optimizmom dočekuju goste iz Hercegovine.

"Široki nam je na neki način ostao i dužnik. Želimo ih pobijediti i pokazati da smo s razlogom u gornjem dijelu tabele. Do sada smo slavili protiv Sarajeva, Želje, Čelika, cilj nam je svakako da slavimo i protiv ostale tri velike ekipe, Zrinjskog, Slobode, pa i Širokog već danas", rekao je Rahimić.

Tim sa Pecare je u posljednje tri utakmice osvojio sedam bodova. Uspješan niz žele nastaviti u Doboju pored Kaknja. Kako najavljuju igrat će otvoreno.

Nedjelja Mladost DK- Široki Brijeg 17:00 sati (prijenos na BHT1)

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Krupa na Vrbasu – Sloboda 3:0, Radnik – Sarajevo 0:0, Metalleghe – Olimpic 1:1, Čelik – Željezničar 1:1, Zrinjski – Vitez 2:1.