2. pretkolo Lige prvaka
0

Borac visoko poražen od Maccabija Haife

Sarajevo-x.com
U prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka, bh. predstavnik Borac je gostovao kod izraelskog Maccabija Haife. Iako su Banjalučani poveli, domaći su se uspjeli vratiti i nanijeti težak poraz našem predstavniku. Izraelci su slavili rezultatom 5:1.

Već u drugoj minuti susreta, domaći su napravili odličnu šansu za pogodak, ali srećom po Borac, igrači Haife nisu uspjeli iskoristiti smušenost odbrane bh. predstavnika.

Izraelski klub je nastavio kontrolisati igru i silovito napadati na Avdukićev gol. Golman Borca je sjajno intervenisao u 7. minuti susreta i spasio svoju mrežu. Igrači Borca su kratkim pasovima pokušavali doći do gola Izraelaca, ali u tome nisu uspijevali. Uprkos konstantnim napadima domaćih, odbrana Borca je bila čvrsta i neprobojna.

No, iz prve prave akcije su Banjalučani došli do pogotka. Na asistenciju Grahovca je u 24. minuti mrežu Haife pogodio Raspudić. Nakon vodećeg gola našeg predstavnika, domaći su djelovali dosta zbunjeno, a njihova igra je bila nepovezana.

Dvije minute nakon vodećeg gola Borca, Grahovac se mogao upisati na listu strijelaca, ali je bio neprecizan. Banjalučani su nakon toga nastavili prijetiti iz kontranapada. U 41. minuti je Mikić odlično šutirao, ali je golman domaćih bio na visini zadatka. No, u posljednjim trenucima prvog poluvremena, ekipa Haife je iskoristila nepažnju odbrane bh. predstavnika i uspjela izjednačiti. Nakon kornera je Amasha došao do lopte između četiri igrača Borca, nakon čega je pogodio Avdukićevu mrežu. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:1.

Početkom drugog poluvremena su domaći imali odličnu priliku za potpuni preokret, ali je odbrana Borca otklonila opasnost. Nekoliko minuta kasnije je na drugoj strani uzvratio Stupar, ali je njegov udarac otišao preko gola. Nakon toga je ekipa Haife ponovo preuzela terensku inicijativu koja je rezultirala sa nekoliko dobrih prilika, ali i golova.

U 71. minuti susreta je započela prava noćna mora za Banjalučane. Prvo je svoj drugi gol postigao Amasha, a minut nakon toga se na listu strijelaca upisao Yampolsky. Svojim trećim golom na ovom susretu je Amasha već u 73. minuti povisio rezultat na 4:1. Peti gol za domaće je djelo Golasae koji je pogodio u 80. minuti utakmice i zapečatio katastrofu banjalučkog Borca.