BHT Premijer liga
0

Borac savladao Zvijezdu rezultatom 3:0

Piše: D. B.
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/ Klix.ba)
Posljednji subotnji susret 1. kola BHT Premijer lige odigran je u Banjoj Luci gdje su snage odmjerili Borac i Zvijezda. Slavili su domaći rezultatom 3:0.

Igrala se deseta minuta kada je Borac napravio idealnu šansu za gol. Krunić je odlično šutirao ali je golman gostiju Kovačević uspio odbraniti i sačuvati svoju mrežu. Isti je igrač pokušao i desetak minuta kasnije, no, Zvijezdin golman se nije dao prevariti. Banjalučani su u tim trenucima bili bolja ekipa na terenu. To se isplatilo, jer je Borac poveo u 29. minuti nakon što je Kunić asistirao Stokiću. Sjajnu priliku za domaće u 34. minuti nije iskoristio Šubić. U finišu prvog poluvremena Zvijezda je zaprijetila preko Husića, ali problema za Avdukića nije bilo.

U nastavku utakmice nešto bolje je zaigrala Zvijezda. Priliku za izjednačenje je u 48. minuti propustio Kurbašić. Pet minuta nakon toga je na drugoj strani zaprijetio Kunić. Drugi gol za Banjalučane je u 60. minuti nakon solo-akcije postigao ponovo Stokić. I pored vodstva su domaći nastavili dominirati na terenu. Jedna od rijetkih prilika za Zvijezdu je zabilježena u 81. minuti kada je iz slobodnog udarca zaprijetio Husić. Isti igrač se našao u povoljnoj situaciji nešto kasnije, ali ponovo nije imao sreće. Nakon toga je i zamijenjen. Potom je uslijedio i treći pogodak za Borac. Nakon solo-akcije je pogodio Krunić, a igrala se 85. minuta. Banjalučani su slavili rezultatom 3:0.