Nogomet
0

Borac pod imperativom pobjede protiv Sarajeva, Travnik bez prava na kiks

Piše: Edin Isanović
Preostale četiri utakmice 25. kola BHT Premijer lige na programu su danas. U Banjoj Luci snage će odmjeriti Borac i Sarajevo. Za domaće nema puno filozofije u ovom meču, pobjeda se nameće kao imperativ.

U subotu je Olimpic slavio u Gradačcu protiv Zvijezde i bar je privremeno preuzeo treću poziciju koja osigurava evropske utakmice. Zbog toga će izabranici Slobodana Starčevića dati sve od sebe kako bi osvojili kompletan plijen.

U taboru banjalučkog tima naglašavaju kako respektuju Sarajevo, ali vjeruju u pobjedu. Također, njihove ambicije do kraja prvenstva su osvajanje drugog mjesta koje upravo drži tim sa Koševa.

Gosti iz Sarajeva u posljednje vrijeme pružaju blijede partije. Ipak, strateg koševskog premijerligaša Husref Musemić smatra da ekipa može doći do povoljnog rezultata uz maksimalan angažman. Stručni štab bit će lišen usluga Torlaka (kartoni) i Hadžića (povreda) što dodatno komplikuje situaciju.

Travniku na noge stiže Velež. Nakon serije loših rezultata Veziri su došli u izuzetno neugodnu situaciju i nalaze se u zoni ispadanja. Okršaj protiv Rođenih prilika je da se pobjedom vrate na četrnaestu poziciju.

U timu iz Mostara ističu kako će na Piroti igrati otvoreno i da će pokušati ostati neporaženi. Zanimljivo, igrači Veleža posljednji put su pognutih glava napustili stadion još u 16. kolu kada su poraženi u Bijeljini rezultatom 2:1.

Zrinjski će seriju loših rezultata pokušati zaustaviti u sudaru sa neugodnim Čelikom. Prije nekoliko dana na trening Plemića stigli su u najvatreniji navijači ovog kluba koji su jasno poručili šta misle o posljednjim porazima.

Slavija će u Istočnom Sarajevu ugostiti i pokušati pobijediti Rudar iz Prijedora.

Raspored i satnica:

Travnik – Velež 17:00 sati Slavija – Rudar P. 17:00 sati Zrinjski – Čelik 17:00 sati Borac – Sarajevo 19:30 sati (prijenos na Arena Sport)

Rezultati utakmica odigranih u subotu:

Zvijezda – Olimpic 0:2 Radnik – GOŠK 1:1 Široki Brijeg – Leotar 1:1 Željezničar – Gradina 4:0