Obavijestili i NSBiH
0

Borac ne može garantovati sigurnost navijačima Željezničara

Piše: Dalibor Bošnjak
Dželaludin Muharemović
Dželaludin Muharemović
Nakon posljednjih nemilih događaja vezanih za navijačke nerede u BiH te loše situacije u FK Borac, banjalučki klub je poslao obavještenje FK Željezničar i Nogometnom savezu BiH da nije u mogućnosti garantovati sigurnost navijačima Plavih tokom susreta dvije ekipe narednog vikenda u Banjoj Luci.

Informacije o obavještenju FK Borac je za portal Klix.ba potvrdio sportski direktor FK Željezničar Dželaludin Muharemović, koji je i obrazložio cijelu situaciju.

"Jutros je FK Borac na našu adresu i adresu NSBiH poslao obavještenje da zbog nedavnih navijačkih sukoba i trenutno loše situacije u tom klubu nije u mogućnosti garantovati sigurnost našim navijačima. Tamošnja policija je također saopćila da postoji povećan rizik za navijače Željezničara, pa je stoga preporučeno da navijači ne dolaze na utakmicu. Na osnovu dopisa iz FK Borac Takmičarska komisija i Komisija za sigurnost na stadionima NSBiH nam je poslala dopis u kojem ne preporučuju odlazak naših navijača u Banju Luku. Od nas se traži da upoznamo naše navijače što ćemo mi i učiniti. Sutra ćemo razgovarati sa pomenutim komisijama i kako bi znali u kojem pravcu trebamo ići. Vidjet ćemo šta će biti od svega", izjavio je Muharemović.

Navijački neredi su u posljednje vrijeme učestali na bh. terenima i oko njih. Rezultat toga su bile i zabrane putovanja navijača na gostujuće utakmice njihovih timova. Ta zabrana više nije na snazi.

"Zaista ne znam šta treba uraditi kada je riječ o tome. Činjenica je da je ta nepopularna zabrana dolaska gostujućih navijača omogućavala barem normalno odigravanje utakmica. Nadležni se trebaju pozabaviti ovim problemom, jer bi situacija mogla eskalirati", smatra Muharemović.