Odluka Disciplinske komisije
0

Borac kažnjen s 10.000 KM i tri utakmice bez publike

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Disciplinska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH kaznila je banjalučki Borac s 10.000 KM, te tri naredne domaće utakmice bez prisustva publike.

Kazna je uslijedila nakon prekida subotnje utakmice 8. kola Premijer lige BiH u kojoj je Borac dočekao tim Željezničara.

Banjalučki premijerligaš kažnjen je zbog propusta u organizaciji meča, koji je prekinut u 33. minutu, pri rezultatu 1:0 za Željezničar, kad je više od 100 domaćih navijača utrčalo u teren, nakon čega su kamenovali i gađali navijače gostujućeg tima.

Pokrenut je i disciplinski postupak protiv Muhameda Ibrahimbegovića, člana Uprave FK Borac i Ace Miloševića, komesara za bezbjednost ovog kluba. Protiv Miloševića to je učinjeno zbog propusta u organizaciji meča, a protiv Ibrahimbegovića jer je vrijeđao službene osobe meča u prostorijama kluba. Obojica će se u najkraćem roku morati očitovati o ovim postupcima, jer će Komisija uskoro odlučivati i o sankcijama protiv njih, piše portal SC Sport.

Podsjetimo, Takmičarska komisija N/FS BiH ranije je prekinuti susret iz Banje Luke registoravala službenim rezultatom 3:0 u korist Željezničara.