Repriza finala
0

Borac gostuje na Koševu, Čelik na Grbavici

Piše: Edin Isanović
Prošlosezonsko finale na Bilinom Polju (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prošlosezonsko finale na Bilinom Polju (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH na programu su danas. Sarajevu na megdan dolazi aktuelni bh. prvak Borac. Iz bordo svlačionice poručuju da će dati sve od sebe kako bi pobijedili sa dva gola razlike. Priželjkuju trijumf bez primljenog gola.

Važno je napomenuti da će prvi šef struke Jirži Plišek imati na raspolaganju sve igrače. U samo mjesec dana tim sa Koševa će odigrati tri utakmice protiv tima iz Banje Luke. Gosti na najveći bh. stadion stižu s namjerom da naprave povoljan rezultat pred uzvrat.

"Lijepo je igrati sa atraktivnim suparnikom. Sarajevo to svakako jeste. Vjerujem da će u dvije predstojeće utakmice gledaoci uživati. Šanse za prolaz dalje su podjednake”, rekao je za Sarajevo-x.com Branislav Krunić, nogometaš Borca.

I dok će na Koševu bordo tim odmjeriti snage sa izabranicima Velimira Stojnića malo dalje, na Grbavici, Željezničar će ugostiti Čelik. Bit će to repriza prošlosezonskog finala. Strateg Plavih Amar Osim poziva na oprez.

"Gledao sam utakmicu koju je Čelik igrao u Širokom Brijegu. Oni su jedna kvalitetna ekipa koja je dobro igrala i sa igračem manje. Iako su izgubili, dosta su namučili ekipu Širokog Brijega. Ko god dođe na naš stadion, ima dodatni motiv. Posebno je to izraženo kod Čelika. Sjetite se finala Kupa BiH u Zenici. Za nas će igrati oni igrači koji su u stanju da donesu pobjedu'', rekao je na pres konferenciji Osim. Iz zeničkog tabora naglašavaju da će igrati otvoreno.

Velež će ugostiti Branitelj. Sve osim pobjede Rođenih bilo bi ogromno iznenađenje. Krajišniku na noge dolazi lider Premijer lige BiH ekipa Širokog Brijega. Gosti su favoriti u ovom okršaju.

Parovi i satnica:

Velež – Branitelj 13:30 sati Krajišnik – Široki Brijeg 13:30 sati Sarajevo – Borac 17:30 sati Željezničar- Čelik 18:00 sati