FA Cup
0

Bolton i Tottenham odigrali neriješeno

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Momčadi Boltona i Tottenhama odigrale su 1-1 na Reebok stadionu u dvoboju osmine finala engleskog FA Cupa.

Bolton je bio nešto bolji u prvom dijelu, a Tottenham znatno bolji u nastavku, te ipak bliži pobjedi i prolasku u četvrtfinale. No, morat će ove dvije ekipe odigrati još jedan susret, ovoga puta na White Hart Laneu.

Domaćini su poveli u 34. minuti. Elmander je s desne strane proigrao Kevina Daviesa koji je fino primirio loptu i prizemnim udarcem svladao Gomesa.

Luka Modrić pokrenuo je akciju Tottenhama za izjednačenje u 61. minuti. Poslužio je Garetha Balea na lijevoj strani, koji je fino u punom trku poslužio Jermaina Defoea, a ovaj je iz kaznenog prostora opalio neobranjivo pod prečku za izjednačenje.

U 72. minuti, gosti su mogli povesti. Samuel Ricketts igrao je rukom u kaznenom prostoru prilikom Crouchovog naleta, pa je sudija Dowd opravdano dosudio jedanaesterac. Budući da je Jermain Defoe u posljednje vrijeme bio nesiguran u udarcima s bijele tačke, odgovornost je preuzeo Tom Huddlestone. No, pucao je vrlo loše, pa je golman Boltona Jaaskelainen bez većih problema odbio njegov udarac.

FA Cup, osmina finala (nedjelja):

Bolton – Tottenham 1-1 (Davies 34 / Defoe 61) Fulham – Notts County (16.00)

Crystal Palace – Aston Villa (16.45)