Nogomet
22

Bolić: Misimović je bio nosilac igre, drago mi je što sam igrao sa njim

Piše: I. P.
Elvir Bolić (Foto: Anadolija)
Elvir Bolić (Foto: Anadolija)
Nakon vijesti o okončanju fudbalske karijere Zvjezdana Mismovića, oglasio se bivši reprezentativac BiH i kapiten ekipe Elvir Bolić.

"Njegova karijera, mjesta gdje je igrao i utakmice za reprezentaciju dovoljno kazuju o Zvjezdanu Misimoviću. Mislim da je on imao najviše nastupa za reprezentaciju i dugi niz godina bio je nosilac igre u timu, ali i u svojim klubovima", rekao je Bolić za Klix.ba

Bolić je dodao da je njegov saigrač bio dobar fudbaler, a istakao je da mu je drago što je imao mogućnost igrati zajedno sa njim.

On vjeruje da Bosna i Hercegovina može računati na nove fudbalske snage, igrače koji će stati na mjesta odlazećih zvijezda.

"Već imamo reprezentativce kao što je Pjanić, koji sada ima sjajnu karijeru. BiH će uvijek naći igrače koji mogu igrati na mjestu Misimovića, ali i na mjestima drugih igrača. Ja se nadam se ćemo u skorijoj budućnosti imati jednako jaku reprezentaciju kao kada smo otišli na Svjetsko prvenstvo", zaključio je Bolić.

Zvjezdan Mismović okončao je svoju bogatu fudbalsku karijeru, a pored reprezentacije nastupao je za Bayern, Bochum, Nurnberg, Wofsburg, Galatasaray, Dinamo iz Moskve i Guizhou Renhe.