Nogomet
0

Bolanos: Sada će Balotelli znati ko smo

Totalsport
Christian Bolanos (Foto: EPA)
Christian Bolanos (Foto: EPA)
Nakon što je Kostarika pobijedila Italiju 1-0 u Recifeu kostarikanski nogometni reprezentativac Christian Bolanos razmijenio je dres s Mariom Balotellijem.

Upravo je Balotelli dan uoči utakmice izjavio kako ne poznaje nijednog od kostarikanskih igrača, pa Bolanos nije izdržao da ga ne bocne, iako voli Milanovog kontraverznog napadača.

"Balotelli je igrač kojem se divim. On je rekao da ne poznaje naše igrače, ali mislim da će znati nekoliko naših imena sada. Pobijedili smo osvajače svjetskog prvenstva i ispisali historiju. Ni u jednom trenutku nismo ih se bojali", rekao je Bolanos.

Kostarika je sada posve neočekivano izborila prolaz dalje iz grupe D, dok će se za preostalo mjesto koje vodi dalje boriti izravno Urugvaj i Italija. Englezi pak mogu pakirati kofere za povratak kući.

"Ne mogu to objasniti. Iskreno ne znam šta se događa. To je nogomet i valjda je tako zapisano u zvijezdama. Ekipa radi velike stvari već neko vrijeme, a igranje u Brazilu malo podsjeća kao da smo kod kuće. Ispisali smo historiju i sada možemo napraviti još i veće stvari. Niko nije znao gdje se Kostarika nalazi, ali sada znaju."