Fernando Torres
0

"Bojim se za karijeru ostanem li u Premiershipu"

Totalsport
Fernando Torres (Foto: AP)
Fernando Torres (Foto: AP)
Španjolski napadač Liverpoola Fernando Torres (26) izjavom danom u ekskluzivnom razgovoru za News of the World dao je naslutiti da bi rado promijenio ligu.

"Premierliga ja superjako takmičenje kojem sam se oduvijek divio, kao i igračima koji u njoj igraju", rekao je trenutno povrijeđeni Torres, koji se dao fotografirati sa štakama u barcelonskoj klinici u kojoj je operirao meniskus desnog koljena.

"Završio sam svoju treću sezonu u Premiershipu te sam stoga i dalje zadivljen kad vidim da igrači poput Rooneyja, Gerrarda ili Lamparda i dalje igraju na tako visokom nivou, u impresivnom ritmu utakmica, jer Premierliga doista iscrpljuje i lomi nogometaša.

"Jednostavno ne mogu zamisliti stanje u kojem bih mogao biti u sljedećih pet ili šest godina nastavim li karijeru u Engleskoj. Vrlo jednostavno u tom bi mi se slučaju moglo dogoditi da imam problema sa zdravljem jednom kad završim karijeru. Fizički nivo u Engleskoj jednostavno je superioran u odnosu na sve ostale lige", zaključio je španski centarfor, strijelac 18 prvenstvenih golova ove sezone u samo 22 nastupa, koji više neće igrati ove sezone u Premiershipu, ali se sprema nastupiti za Španiju na Svjetskom prvenstvu.

Još je jednom Torres iskazao i vlastitu zahvalnost treneru Liverpoola Rafaelu Benitezu, kojeg bi navijači i mediji rado vidjeli u nekom drugom klubu.

"Da u Liverpoolu nije bilo Rafe, ja nikad ne bih došao. Taj me čovjek naučio jako puno i doveo me do stanja da mogu igrati daleko iznad mogućnosti koje sam mislio da imam. U Atleticu su mi treneri svašta dopuštali, Ovdje mi Rafa ništa nije tolerirao, zahtijevao je od mene sve što je i od drugih, pa čak i više od toga".