Michael Essien
0

"Bojim se da ću propustiti Svjetsko prvenstvo"

Totalsport
Michael Essien (Foto: Reuters)
Michael Essien (Foto: Reuters)
Ganski nogometni reprezentativac u redovima Chelseaja Michael Essien (27) vodi veliku bitku s vremenom kako bi se stigao oporaviti na vrijeme za nastup na Mundijalu u Južnoafričkoj Republici.

Odigrao je Essien posljednju utakmicu za londonski klub sada već dalekog 8. decembra i to meč Lige prvaka protiv kiparskog Apoela na Stamford Bridgeu. Nakon toga je otišao na Afrički kup nacija gdje je obnovio i pogoršao povredu lijevog koljena i od tog trenutka je na listi za povrijeđene igrače. 

U Chelseaju ga definitivno više neće koristiti do kraja sezone, a ostaje nada da bi Essien ipak mogao nastupiti na SP-u koji započinje 11. juna.

"Kako sada stvari stoje, ne znam šta će biti. Razmišljam od dana do dana i nadam se da ću se uspjeti oporaviti. Ako ne, onda ću morati sjediti kod kuće pred televizorom i navijati za reprezentaciju kao svaki Ganac. Narednih bi se sedmica trebalo tačno pokazati kako će oporavak napredovati, a dotad je teško bilo šta prognozirati. Za mene bi, naravno, bilo razočaravajuće propustiti najteži nogometni turnir na svijetu, ali za nastup moram biti potpuno spreman", objasnio je Essien putem svoje internet-stranice.