Kaka se vratio
0

"Bojao sam se da više neću nikad zaigrati"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilski playmaker u redovima Real Madrida Kaka odigrao je u ponedjeljak u sklopu 17. kola španskog nogometnog prvenstva protiv Getafea svoju prvu utakmicu nakon više od šest mjeseci zbog teške povrede lijevog koljena.

Real je slavio 3-2, a Kaka je ušao u igru u 76. minuti umjesto Karima Benzeme.

"Jako sam sretan što sam ponovo zaigrao. Povratak, i to s pobjedom, najbolja je stvar koja mi se mogla dogoditi. U nekim trenucima dok sam bio povrijeđen bojao sam se kada ću se i da li ću se ikada vratiti. Sada moram izboriti svoje mjesto jer je tim u sjajnoj formi. Kompetitivnost je uvijek dobra za ekipu", komentirao je Kaka za zvaničnu web-stranicu kluba.

Prethodno je posljednju takmičarsku utakmicu Kaka odigrao 2. jula u četvrtfinalu SP-a u Južnoj Africi. U njoj je holandska reprezentacija porazila Brazil 2-1.

"Dok sam bio povrijeđen najviše su mi nedostajala timska okupljanja, druženja i treninzi sa saigračima. Nedostajao mi je užitak igranja, ali sada sam ponovo spreman i dat ću sve od sebe i ponovo uživati na terenu".

Otkako je stigao u redove “kraljevskog kluba” u junu 2009. godine iz Milana, Kaka se uslijed povreda i loše forme nije uspio predstaviti navijačima Reala u najboljem svjetlu. Sada se nada da će u tome uspjeti, a otežavajuća okolnost i velika konkurencija u borbi za početnih 11 bit će mu 22-godišnji Nijemac Mesut Özil, pristigao prošlog ljeta iz Werdera.