Nogomet
6

Bojan Regoje: Zrinjski nas je pobjedio bez prave šanse, okrećemo se Radniku

Piše: D. B.
Bojan Regoje (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bojan Regoje (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru 14. kola BHT Premijer lige Olimpic je na Otoci doživio poraz od aktuelnog šampiona Zrinjskog. Stoper Vukova Bojan Regoje je u razgovoru za portal Klix.ba komentarisao poraz od Plemića i otkrio svoja očekivanja od utakmice protiv Radnika, koja je posljednja u ovoj polusezoni.

Zrinjski je u nedjelju pobijedio Olimpic rezultatom 1:0 na Otoci.

"Mislim da smo tokom cijele utakmice bili bolji od Zrinjskog, imali smo posjed lopte, ali završnica nije bila dobra. Protivnik nas je pobijedio, a da nije napravio ni jednu stopostotnu šansu za gol. Iznenadila me je zatvorena igra Zrinjskog, jer se radi o šampionu BiH", izjavio je Regoje za portal Klix.ba.

Nogometaši Olimpica su se nadali da će nastaviti pobjednički niz i savladati šampiona, no, to se nije dogodilo. Ipak, okreću se narednoj utakmici.

"Mnogo bi nam značila tri boda protiv Zrinjskog, ali ih nemamo. Sada se moramo okrenuti Radniku i pokušati pobjedom u Bijeljini da se ponovo priključimo samom vrhu. Želimo što bolju poziciju prije završetka polusezone", rekao je stoper Olimpica.

Olimpic će u utakmici protiv Radnika tražiti pobjedu.

"Pokušat ćemo pobijediti u Bijeljini, protivnika posebno ne poznajem, ali je jasno da imaju poteškoća s obzirom na broj osvojenih bodova. Mi imamo kvalitet i uz maksimalni angažman vjerujem da možemo do dobrog rezultata", kazao je Regoje.

U timu s Otoke će na kraju polusezone sumirati i ocijeniti ono što su napravili u Premijer ligi BiH.

"Sačekat ćemo završetak polusezone pa ćemo onda dati sud o našim igrama, rezultatima i bodovima. Smatram da nije bilo većih oscilacija u igri. Igrali smo napadački i to smo pokazali na terenu", završio je Regoje.

Olimpic je trenutno na četvrtoj poziciji sa 27 osvojenih bodova, trećeplasirano Sarajevo ima dva boda više, drugoplasirani Zrinjski tri boda više, a lider Široki Brijeg ima 6 bodova više od Vukova.