Nogomet
1

Bojan Puzigaća stekao pravo nastupa za FK Sarajevo

Klix.ba
Bojan Puzigaća
Bojan Puzigaća
Dvadesetosmogodišnji lijevi bek, Bojan Puzigaća, nakon više od mjesec dana konačno je stekao pravo nastupa za FK Sarajevo. Bivši kapiten banjalučkog Borca, te prvotimac poljske Cracovije i zeničkog Čelika, naredne dvije godine će nositi bordo dres.

"Drago mi je što sam došao u jedan od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Sretan sam što sam postao dio bordo-bijele porodice. Svjestan sam očekivanja od strane klupskog rukovodstva i navijača. Nadam se da ću opravdati povjerenje na terenu, ali isto tako i pored terena.", kazao je Bojan Puzigaća.

Sa svojim velikim iskustvom, Puzigaća će sigurno biti odlično rješenje za odbranu Sarajeva te velika pomoć našim mladim igračima u razvoju.

"Naša ekipa je veoma mlada. Uz Trivunovića i Bandovića, kao najstarije igrače našeg tima, tu smo još Džakmić i ja sa 28 godina, svi ostali igrači su mlađi. Ekipa je uprkos prosjeku godina jako kvalitetna. Posjedujemo mnogo potencijala. Mnoge igrače poznajem od ranije. Sa Vuletom igram skupa, evo u trećem klubu, sa Mahirom sam nastupao u Čeliku. Moram istaći da je atmosfera odlična. Znamo svi koji je naš cilj, vjerujem u ove mlade momke i možemo napraviti željeni rezultat ove sezone", rekao je Puzigaća.

Objasnio je zašto je izabrao FK Sarajevo za klub u kojem će nastaviti karijeru.

"U FK Sarajevo ambicije su uvijek velike. Uopće ne bih došao da nije tako. Lijepo je igrati na Koševu, pred ovim sjajnim navijačima. Vjerujem da ćemo svi funkcionisati kao jedno i nadam se da ću svojim iskustvom pomoći ekipi, ali i mladim igračima našeg tima", završio je Puzigaća.