Nogomet
17

Bojan Puzigaća: Najvažnija je pobjeda, golovi su u drugom planu

Klix.ba
Bojan Puzigaća
Bojan Puzigaća
Prvotimci Sarajeva jučer su savladali gradskog rivala, Olimpic, rezultatom 4:2 u utakmici 8. kola BHT Premijer lige BiH. Ponajbolji igrač utakmice odigrane na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", bio je Bojan Puzigaća. Lijevi bek igra u odličnoj formi, koju je i na travnjaku Koševa potvrdio postigavši dva gola.

Za zvaničnu klupsku stranicu, Bojan Puzigaća prenio je svoje viđenje jučerašnjeg ligaškog dvoboja protiv Olimpica.

"Utakmica protiv Olimpica je bila teška, ali smo uspjeli ostvariti važnu pobjedu. Nadamo se, da ćemo ući u jedan pozitivan niz što se tiče igara i rezultata. Mislim da smo bili bolji protivnik, naročito u prvom dijelu, gdje smo postigli tri pogotka", kazao je Puzigaća.

U dresu Sarajeva, Puzigaća je do sada nastupao tridesettri puta, a pri tome je postigao jedanaest golova. Ipak, svoje dobre nastupe stavlja u drugi plan.

"Što se tiče mojih nastupa, moram reći da sam zadovoljan trenutno, mada mogu i moram još bolje igrati. Ipak, to je u drugom planu. Najbitnije je da ekipa igra dobro i da bilježimo pobjede iz utakmice u utakmicu. Manje je bitno ko će dati golove. Za moje, zasigurno, zaslužni su moji prijatelji iz svlačionice i hvala im na tome", dodao je Puzigaća.