Nogomet
3

Bojan Puzigaća: Ako budemo pravi, pobjeda protiv Veleža neće doći u pitanje

Piše: D. B.
Bojan Puzigaća
Bojan Puzigaća
U 3. kolu BHT Premijer lige Sarajevo će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostiti ekipu Veleža. Nogometaš Bordo ekipe, Bojan Puzigaća, vjeruje da će tri boda ostati na Koševu.

Sarajevo je zabilježilo uspješan start sezone i trenutno je na prvom mjestu BHT Premijer lige.

"Imamo šest bodova, a u Banjoj Luci smo pokazali da smo bolji protivnik od Borca. Ide nam i u Evropi, pa se nadamo da ćemo tako i nastaviti u dvomeču s Borussijom M'gladbach. Zadovoljni smo onim što smo napravili do sada, ostvarili smo značajan uspjeh, a sezona je tek počela. Siguran sam da ćemo u narednim utakmicama pokazati još više", izjavio je Puzigaća za portal Klix.ba.

On je istakao da je ekipa spremna da odigra sezonu u visokom ritmu.

"Umora ima, ali smo se dobro pripremili. Trenirali smo naporno tokom priprema kako bi nam bilo lakše u takmičarskim utakmicama. Spremni smo za ono što nas očekuje u narednom periodu", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

U subotu će Bordo ekipa ugostiti Velež u okviru 3. kola BHT Premijer lige.

"Dolazi nam neugodni Velež koji u ovoj sezoni želi visok plasman na tabeli. No, mi igramo na svom terenu i ako budemo pravi, pobjeda neće doći u pitanje. Protivnike respektujemo, ali se nikog ne bojimo, posebno na našem stadionu", kazao je Puzigaća.

Velež je kiksao u prošlom kolu kada je na domaćem terenu remizirao protiv Mladosti iz Velike Obarske. Motiva protiv Sarajeva neće nedostajati.

"Ostvarili su nezadovoljavajući rezultat proteklog vikenda i posebno su motivisani, baš kao i svaka ekipa koja dođe na Koševo da igra protiv Sarajeva. S druge strane, moramo biti oprezni, jer smo prethodnih sezona i mi kiksali na svom terenu. Vjerujem da je to iza nas i da se više neće događati", izjavio je Puzigaća.

Sarajevo je ove sezone favorit za titulu, ali se u taboru ekipe s Koševa time ne opterećuju.

"Igrat ćemo utakmicu po utakmicu. Ako nam se ukaže prilika, nećemo je propustiti. Istina je da nemamo pritisaka od uprave i trenera. Međutim, imamo dobre šanse, zajedno smo godinu dana, igramo dobro i ako tako nastavimo, doći će i željeni rezultati", završio je Puzigaća.

Utakmica Sarajevo - Velež se igra u subotu s početkom u 20:15 sati.