Nogomet
38

Bogdanović: Za gol protiv Borca je zaslužna cijela ekipa, korak smo bliže cilju

Piše: D. B.
Željezničar je u subotu u okviru 25. kola Premijer lige BiH na Grbavici ostvario minimalnu, ali izuzetno važnu pobjedu protiv banjalučkog Borca. Veliku radost navijačima Plavih je u 85. minuti svojim golom donio stoper Jasmin Bogdanović. U razgovoru za portal Klix.ba je prokomentarisao susret s Banjalučanima i najavio okršaj s Veležom.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Pobjednika je prema Bogdanovićevim riječima u utakmici Željezničar - Borac odlučila veća želja i trud.

"Bila je to prava derbi utakmicama sa šansama na obje strane. Mi smo pokazali više želje i uložili mnogo truda da osvojimo tri vrlo važna boda. Znali smo da je Borac kvalitetan protivnik, koji je to dokazao u proteklim kolima", izjavio je Bogdanović.

Plavi su do trijumfa nad Borcem stigli zahvaljujući tome što su neutralisali Borčevo najjače oružje.

"Imaju kvalitetne pojedince, a najjače oružje im je kontranapad. Srećom po nas, tu smo opasnost neutralisali", rekao je stoper Željezničara.

Cilj tima sa Grbavice je Evropa, mada su i u igri za titulu.

"Pobjeda nam mnogo znači, jer smo još bliže ostvarenju primarnog cilja, a to je plasman u Evropu. Rješavamo utakmicu po utakmicu, svaka nam je bitna", kazao je Bogdanović.

Ovo je njegov drugi važan gol, ali zasluge pripisuje cijeloj ekipi.

"Postigao sam dva gola u sezoni, posebno mi je drago zbog pogotka protiv Borca, ali je on zasluga cijele ekipe", jasan je bio dvadesetčetverogodišnji nogometaš.

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

U 26. kolu Premijer lige BiH Željezničar će biti gost Veležu u Mostaru. Plavi računaju na osvajanje bodova.

"Velež je kvalitetan, posebno opasan u kontrama, kao i Borac zbog brzih krilnih igrača. Ipak, uz veliko zalaganje mi možemo doći do pozitivnog rezultata, pa i pobjede koja bi nam značila mnogo", završio je Bogdanović.