Nogomet
23

Bogdanović nakon operacije: Sve je u najboljem redu, hvala svima na podršci

Piše: D. B.
Jasmin Bogdanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jasmin Bogdanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sjajni stoper FK Željezničar Jasmin Bogdanović operisan je u utorak nakon što je povrijedio prednje križne ligamente koljena, a u izjavi za portal Klix.ba je izjavio da se dobro osjeća te da uskoro počinje terapije.

"Operacija je prošla u najboljem redu, dobro sam i ne osjećam bol. U ponedjeljak počinjem terapije kod Amira Čukojevića, koji već dugi niz godina uspješno radi s pacijentima dr. Borisa Nemeca u čijoj sam bolnici operisan. Zahvalan sam njegovom timu", izjavio je Bogdanović.

Njega očekuje višemjesečni oporavak.

"Neću se vratiti na teren sve dok ne budem potpuno spreman. Još uvijek ne znam koliko će oporavak trajati, ali sigurno neću žuriti. Hvala svima na podršci", rekao je stoper Plavih.

On će sigurno mnogo nedostajati Željezničaru s obzirom na to da je sjajno igrao u tandemu s Aleksandrom Kosorićem, ali tvrdi da u taboru njegovog kluba ima igrača koji ga mogu zamijeniti.

"Kosorić i ja smo se dobro uigrali, ali vjerujem da će me dostojno zamijeniti ko god zauzme moju poziciju. Svi igrači koje imamo su s razlogom u klubu", kazao je Bogdanović.

Plavi iza sebe nemaju baš dobru polusezonu, ali se bolje igre očekuju na proljeće.

"Što se tiče naših partija, one nisu na zadovoljavajućem nivou. Čvrsto vjerujem da će proljeće biti puno bolje za nas", smatra dvadesetpetogodišnji nogometaš.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Plavi dočekuju Vitez.

"U nedjelju je sve osim pobjede loše za nas, tako da ne sumnjam u osvajanje tri veoma važna boda", dodao je Bogdanović.

Ko bi mogao biti prvak ove sezone, stoper nije želio prognozirati.

"Rano je još uvijek, ima još dosta utakmica do kraja", završio je Bogdanović.