Nadarević propušta Albaniju
0

"Bog mi je svjedok da sam povrijeđen"

Sarajevo-x.com
Safet Nadarević (Foto: AP)
Safet Nadarević (Foto: AP)
Stoper turskog Eskisehirspora i bh. reprezentacije Safet Nadarević zbog povrede će propustiti sutrašnji meč u Tirani protiv Albanije u okviru kvalifikacija za EURO 2012, koji će se održati u Ukrajini i Poljskoj.

Korpulentni stoper žalio se na povredu mišića, zbog čega je napustio i jučerašnji trening, iako su mnogi sumnjali da je sa terena stadiona u Hrasnici izašao zbog povrijeđenog ega, jer se nalazi u prvom planu selektora Safeta Sušića.

"Bog mi je svjedok da sam povrijeđen. Već odavno imam problema sa mišićem, a jednom je to moralo isplivati na površinu", rekao je Nadarević za SCsport.ba.

Nadarević tvrdi da je bolove osjetio nakon prvog treninga koji je reprezentacija odradila u utorak. On kaže da je uzrok bolovima težak teren, naporan trening, zbog čega je u srijedu imenjaku na čelu reprezentacije rekao da ima probleme.

"Bol sam ponovo osjetio na treningu i odmah sam napustio teren. Svi znaju da ne foliram, jer sam za reprezentaciju spreman i poginuti ako treba. Ali, jednostavno, dogodilo se tako i protiv toga ne mogu. U Tiranu putujem kao navijač, bodrit ću svoje saigrače i vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu“, kazao je uvijek srčani Nadarević.