Nogomet
0

Bobby Robson dobija svoju tribinu u Ipswichu

Totalsport
Bobby Robson (Foto: PA)
Bobby Robson (Foto: PA)
Engleski nogometni drugoligaš Ipswich otkrio je svoje planove o preimenovanju svoje sjeverne tribine stadiona Portman Road u Tribinu Sir Bobbyja Robsona.

Službeno preimenovanje nove tribine trebalo bi se dogoditi 26. septembra kada Ipswich Town ugošćuje Newcastle United.

  • Razmišljali smo o brojnim prijedlozima koje smo dobili za raznih strana, a svi se slažu kako bi još jedan trajni spomenik bio primjeren kao uspomena za najvećeg menadžera koji je ovaj klub ikad imao. Velika većina navijača podržala je da se tribina preimenuje po imenu Sir Bobbyja Robsona, a kako je sjeverna tribina srce naše navijačke baze, vjerujemo da smo donijeli pravu odluku – rekao je izvršni direktor Ipswicha Simon Clegg.

Robson, koji je premino 31. jula od posljedica karcinoma na plućima, je bio menadžer Ipswicha od 1969. do 1982. godine, te je tokom tog razdoblja transformisao taj klub u jedan od vodećih u Engleskoj, osvojivši FA Cup i UEFA Cup. Nakon Ipswicha je prihvatio dužnost selektora engleske reprezentacije.

Robson već ima svoju statuu na Portman Roadu, a sada će tako dobiti i svoju tribinu uoči utakmice protiv Newcastlea, kluba na čijoj je klupi sjedio pet godina (između 1999. i 2004.).