Goal.com
0

Bobby Charlton najbolji engleski nogometaš svih vremena

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Legendarni bivši nogometaš Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Bobby Charlton (71) izabran je od nogometnog portala Goal.com za najboljeg engleskog igrača svih vremena.

“Niko ne simbolizira engleski nogomet ili sportsku aspiraciju ili postignuće neke zemlje više od Bobbyja Charltona. Tokom šezdesetih godina bio je najpopularniji Englez na svijetu, podjednako slavan po svojem sportskom ponašanju i fair-playu, kao fenomenalnim nogometnim sposobnostima”, stoji između ostalog u objašnjenju Charltonovog izbora na Goal.comu.

Charlton je u karijeri između 1954. i 1974. odigrao 758 utakmica za Manchester United što je drugo najbolje ostvarenje u toj kategoriji, a nadmašio ga je tek Ryan Giggs.

Od brojnih sjajnih Charlotonovih postignuća spomenimo samo neke. Najefikasniji je strijelac Manchester Uniteda (247 golova u 758 utakmica) i engleske reprezentacije (49 golova u 106 utakmica) svih vremena, izabran je za na najboljeg engleskog (1966.), kao i svjetskog nogometaša 1966. godine (Zlatna lopta), kada je osvojio je i naslov Svjetskih prvaka s Gordim Albionom.

Popis najboljih engleskih nogometaša svih vremena prema Goal.comu:

  1. Bobby Charlton
  2. Bobby Moore
  3. Stanley Matthews
  4. Gordon Banks
  1. Tom Finney
  2. Jimmy Greaves
  3. Kevin Keegan
  4. Duncan Edwards
  5. Gary Lineker
  6. Peter Shilton ...
  7. David Beckham
  8. Paul Gascoigne
  9. Alan Shearer
  10. Bryan Robson
  1. Glenn Hoddle
  2. Steven Gerrard ...
  3. John Terry