Igrač - tempirana bomba
0

Bobadilla sudiju nazvao kurvinim sinom

Totalsport
Argentinski nogometaš, 23-godišnji Raul Bobadilla, prava je "tempirana bomba" u svlačionici njemačkog Bundesligaša Borussije iz Mönchengladbacha.

Svoj neukoritivi karakter je Bobadilla, inače strijelac tri pogotka ove sezone za posljednjeplasiranu ekipu na tabeli, pokazao i tokom posljednjeg 15. kola u njemačkom prvenstvu. Njegova je ekipa vodila protiv Hannovera 1-0 (pogotkom Bradleyja u 18. minuti), ali je pri samom kraju poluvremena Bobadilla suigrače ostavio na cjedilu.

Naime, zaradio je crveni karton, a nakon toga je posve izgubio razum na travnjaku. Saigrači su ga spriječili pri nasrtanju na glavnog sudiju Fritza, ali Bobadilla nije propustio nazvati četvrtog sudiju Fischera "kurvinim sinom". Učinio je to na svom materinjem, španskom jeziku.

"Već smo mnogo puta kažnjavali Bobadillu, ali očigledno ništa ne pomaže po njegovom pitanju. Ovaj put ćemo morati biti drastični, napraviti nešto veliko. I dalje se nadam da ga možemo ukrotiti", rekao je trener kluba iz Mönchengladbacha Michael Frontzeck.