Nogomet
0

Boateng se izvinio Ballacku zbog grubog starta

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Portsmouthov veznjak i novopečeni ganski reprezentativac Kevin-Prince Boateng javno se izvinio zbog grubog starta nad kapitenom njemačke reprezentacije Michaelom Ballackom, zbog kojeg će ovaj propustiti Svjetsko prvenstvo.

Iako je Ballackov Chelsea u subotnjem finalu engleskog FA Cupa na Wembleyju pobijedio Portsmouth 1-0, a Chelsea je prvi put u historiji osvojio dvostruku krunu (prvenstvo i FA Cup), njemački 33-godišnji nogometaš će taj dvoboj pamtiti po lošem.

Ballack je povredu desnog skočnog zgloba zadobio u sudaru s Kevinom-Princeom Boatengom, te se odmah potom uhvatio za zglob s bolnom grimasom. Ukazana mu je pomoć na travnjaku, a pokušao je i nastaviti igru, ali u 44. minuti je ipak morao krenuti put svlačionice dupke ispunjenog Wembleyja, te ga je zamijenio Juliano Belleti.

Ballack se zbog težine povrede treninzima može vratiti tek za osam sedmica, a Svjetsko prvenstvo može pratiti samo kao navijač. Boateng je izjavio da mu je jako žao zbog Ballackove povrede.

"Izvinjavam se, jako mi je žao. No, nije bilo namjere u mom startu. Naprosto sam zakasnio i naletio na Ballacka. Izgledalo je glupo", izjavio je Boateng.