Nogomet
15

Bloomberg: Argentina i BiH će proći grupu F

Anadolija
Zmajevi (Foto: EPA)
Zmajevi (Foto: EPA)
Od 12. juna do 13 jula u Brazilu se igra Svjetsko prvenstvo u fudbalu, a već sada se prave razne procjene i predviđanja o tome koje reprezentacije će se plasirati iz grupne faze pa čak i koje su favoriti za osvajanje titule prvaka.

Prema predviđanjima ugledne američke medijske kuće "Bloomberg", reprezentacija Bosne i Hercegovina koja se nalazi u grupi F, zajedno će sa Argentinom nastaviti takmičenje.

Stručnjaci ove medijske kompanije smatraju ipak kako bi, u slučaju prolaska u osminu finala, selekcija Francuske bila bolja od BiH te je spriječila na daljnjem putu na Mundijalu u Brazilu.

Prema "Bloombergu", iz grupe A dalje će proći repezentacije Brazila i Meksika, iz grupe B Španija i Holandija, iz grupe C Kolumbija i Grčka, dok fudbalski eksperti iz ove američke medijske kuće ocjenjuju kako će se iz grupe D dalje plasirati Italija i Urugvaj.

Također, predviđaju kako će se iz grupe E u daljnju fazu takmičenja plasirati Francuska i Švicarska, iz grupe G Njemačka i Portugal, a i iz grupe H reprezentacije Belgije i Rusije.

Iz američkog "Bloomberga" procjenjuju kako će se u polufinalu sastati Brazil i Njemačka, a kao pobjednici će izaći domaćini. U drugoj polufinalnoj utakmici mogli bi se sastati Španija i Argentina, a u finale će se plasirati Španija.

Prema njihovom mišljenju, u finalnoj utakmici će domaća selekcija Brazila savladati Španiju te tako postati prvak svijeta i to po šesti put u historiji.