Jose Mourinho
0

"Blizu smo pakla, ali nismo još u njemu"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Tri utakmice - tri neriješena rezultata. To je, ipak, porazni doseg nogometaša Intera, aktualnog talijanskog prvaka, nakon 3. kola grupe F Lige prvaka.

Inter je na San Siru odigrao 0-0 protiv Barcelone, pa 1-1 kod Rubin Kazana u gostima i ovog utorka samo 2-2 na domaćem terenu protiv kijevskog Dinama. U naredna tri kola imat će Mourinhov sastav jako težak zadatak da se probije među prve dvije pozicije na tabeli. Trenutno su posljednji, jer ostale tri ekipe imaju po četiri boda (pobjeda, remi i poraz).

  • Uvijek sam govorio da je u nogometu tanka linija između raja i pakla. Mi smo nakon ovih 2-2 blizu pakla, ali još uvijek nismo zakoračili u njega, iako nismo ni daleko od toga - pokušavao je slikovito opisati vlastitu situaciju Portugalac Jose Mourinho.

  • Ne želim tražiti opravdanje za ovih 2-2 protiv Dinama kojem čestitam jer su njegovi igrači odigrali odličnu utakmicu. No, mislim da će nam ogled u Kijevu protiv istog suparnika biti lakši. Situacija na terenu će biti drugačija, Dinamo će ipak igrati otvorenije taj ogled.

Mourinho je u nastavku pričao:

  • Drama u ovoj skupini se nastavlja. Svi smo mislili da je Barcelona nedodirljiva, pa su izgubili na svom terenu od Rubina. Grupa je iznimno izjednačena i o svemu će odlučivati sitnice. Mogu pričati kako smo imali nesreće protiv Dinama, ali istu stvar mogu reći i oni. No, znam da u napadačkom kontekstu moj tim ima još mnogo, mnogo prostora za napredak. Dokazat ćemo to u Kijevu - zaključio je ovom prilikom "korektni i mirni" Mourinho.