Nogomet
42

Blizu 200 dječaka i djevojčica u Zenici će do petka uvježbavati fudbalske vještine

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Grad Zenica je već 18 godina domaćin projekta za mlade "Danska škola fudbala" koji okuplja mlade fudbalere i fudbalerke kojima je ovaj sport jedna od bitniji stvari u životu.

Tradicija organizovanja ovog događaja nastavljena je i danas na B terenu na Kamberovića polju u Zenici gdje je blizu 200 dječaka i djevojčica igralo nogomet i uvježbavalo vještine s loptom.

Sa okupljenom djecom radi 15 trenera, a projekat bi trebao završiti u petak.

"Iako akcenat nije na savladavanju sportskih tehnika, već na zabavi i druženju, djeca tokom ovih pet dana dosta toga i nauče", kazali su iz gradske uprave Zenice.

Pomoćnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Zijad Softić istakao je da je pored zabave, na kojoj je naglasak, ovo prilika za djecu da se opredijele za neki sport za koji pokažu interesovanje.

"Pored ovoga Grad Zenica svake godine za svu djecu osigura prigodne poklone kao trajnu uspomenu na učešće u Danskoj školi fudbala“, zaključio je Softić.

Riječi hvale o današnjem projektu ima i 13-godišnji Anel Purić koji aktivno trenira nogomet već dvije godine.

"Veoma nam je lijepo, svi se zabavljamo, imamo dobro druženje. Radimo s loptom, mnogo vježbamo i uspijevamo odgovoriti na zadatke. Ovo je prvi put da učestvujem na ovom takmičenju i ako mi se pruži prilika učestvovat ću i naredne godine", kazao je Purić.