Nogomet
0

Bliži se odlazak El Nina: Atletico Madrid ne želi zadržati Fernanda Torresa

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
FIFA je u ovom mjesecu suspendovala Real Madrid i Atletico Madrid na pravo transfera u naredna dva prijelazna roka što ne obuhvata ovaj januarski prijelazni rok. Uprkos tome, Atletico Madrid ne želi zadržati Fernanda Torresa i otkupiti njegov ugovor od Milana.

Torres je u Atletico Madrid stigao prošle godine u januaru kao posuđeni igrač, a posudba ističe narednog ljeta. Krajnji rok da Atletico odluči otkupiti prava na Torresa je 1. februar, ali kako navodi španski AS, odluka je da Torres neće ostati u Madridu nakon ljeta.

Iako Atletico nakon januara neće imati pravo da dovodi igrače sve do ljeta 2017. godine, oni su odlučili da neće zadržati Torresa koji je postigao samo osam pogodaka u 50 nastupa od dolaska u Atletico Madrid.

Trener Atletica Diego Simeone tako neće dopustiti napadaču koji je ponikao na Vicente Calderonu i koji je do 2007. godine za Atletico postigao 82 gola u 200 utakmica prije nego je prešao u Liverpool.

Iako je trenutno igrač Milana, teško da će ostati i u redovima Rossonera pošto mu i sa njima ugovor ističe narednog ljeta. Jedan od njegovih predstavnika nedavno je iznenadio da Torres ima osam ponuda, a jedna ga može učiniti najskuplje plaćenim igračem svijeta.