Liga prvaka, 3. kolo
0

Blitzkrieg Reala protiv Milana, petarda Arsenala

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Real Madrid je u odličnoj fudbalskoj predstavi savladao ekipu Milana sa 2:0 na stadionu Santiago Bernabeu, u okviru 3. kola grupe G Lige prvaka.

Madriđani su utakmicu riješili u prvih 14 minuta susreta, nakon što je prvo Cristiano Ronaldo pogodio iz slobodnog udarca u 13. minuti, da bi Mesut Ozil pogodio u narednom napadu za blitzkrieg na stadionu Santiago Bernabeu.

Cristiano Ronaldo pronašao je rupu u živom zidu Milana i pogodio za veliku radost saigrača i navijača domaćeg sastava.

Nekoliko sekundi nakon što je Milan izveo loptu sa centra, Real je oduzeo i krenuo u napad. Ozil je iskoristio odličan prodor Ronalda, šutirao je, a lopta pogađa jednog igrača Milana i vara golmana za 2:0.

U drugom susretu ove grupe Ajax je savladao na domaćem terenu Auxerre sa 2:1. U žestokoj utakmici obje ekipe su zaradile po crveni karton.

Kada su u pitanju ostali susreti Lige prvaka, ističe se visoka pobjeda Arsenala nad Shaktarom od čak 5:1.

Jedini pogodak za goste je postigao Eduardo, hrvatski reprezentativac, koji je upravo iz Arsenala prešao u redove ukrajinskog prvaka.

I nakon tri kola Lige prvaka, šampion Srbije Partizan, nema bodova na svom kontu. Beograđani su novi poraz pretrpjeli na gostovanju u Portugalu, protiv domaće Brage, gdje su poraženi sa 2:0.

Rezultati, Liga prvaka, 3. kolo:

Spartak - Chelsea 0:2 Ajax - Auxerre 2:1 Arsenal - Shakhtar 5:1 AS Roma - Basel 1:3 Bayern - CFR Cluj 3:2 Braga - Partizan 2:0

Marseille - Zilina 1:0 Real Madrid - AC Milan 2:0