Nogomet
0

Bleacher Report: Cityju ne treba novi golman, Hart je bolji od Begovića

Klix.ba
Asmir Begović
Asmir Begović
Popularni američki portal Bleacher Report osvrnuo se na posljednja dešavanja u vezi sa reprezentativnim golmanom Engleske i čuvarom mreže Manchester Cityja Joeom Hartom, koji bi mogao dobiti konkurenciju već u januarskom prijelaznom roku. Navodno su Građani ponovo zaintersirani za bh. reprezentativca Asmira Begovića.

Međutim, kako piše BR, dovođenje Begovića na Etihad bilo bi pogrešan potez jer je Hart bolji golman od bh. reprezentativca. Hart je preselio na klupu nakon što je u posljednjih nekoliko utakmica pravio katastrofalne greške na golu. Njega je zamijenio drugi golman ekipe Costel Pantilimon koji je branio u posljednja tri meča.

Hartova loša forma primorala je čelne ljude Cityja da reaktiviraju svoj interes za Begovića, kojeg je na Etihad htio dovesti bivši trener Roberto Mancini.

Begović je već duže vrijeme broj jedan na Britannia stadionu i stekao je reputaciju jednog od najboljih golmana Premiershipa, zbog čega je na sebe privukao pažnju mnogobrojnih klubova, međut kojima su Liverpool, Chelsea, Manchester United i Manchester City.

Ukoliko dođe do transfera u januaru, Begović će tražiti da bude u prvoj postavi pošto se BiH plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu naredne godine. Zbog toga, piše navedeni portal, golman neće riskirati svoju poziciju u polusezoni.

City već u svom timu ima golmana koji košta 25 miliona eura, koji treba malo podrške i tim će biti bolji s njim nego sa nekim skupocjenim pojačanjem na njegovoj poziciji. Zbog toga će Građani tražiti neku jeftiniju opciju kao Hartovu zamjenu, ali to ne bi trebao biti Begović. Asmir je dobar i skup, ali ne toliko dobar kao što Hart može biti, navodi Bleacher Report.