Nogomet
0

Blažević optimist uoči meča s Bugarskom

FENA
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu će u Zenici odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Bugarske.

Nogometaši BiH od jučer se u Sarajevu pripremaju za ovaj susret, a prema riječima selektora Miroslava Blaževića, ozbiljno su shvatili meč i u dobrom raspoloženju dočekuju Bugare.

"U utakmicu ćemo ući kao da se radi o kvalifikacijskom susretu. Bugarska je favorit, ima sjajnu momčad, ali mislim da i mi imamo svoje kvalitete. Vjerujem da nismo slabiji i da možemo pobijediti", rekao je Blažević na pres-konferenciji.

Selektor u sutrašnjem meču neće moći računati na povrijeđene Džeku, Salihovića i Rahimića, koji su dobili dozvolu stručnog štaba da se vrate u svoje klubove.

Salihović je bio prilično rovit, nije se dovoljno oporavio od povrede pa smo ga poštedjeli. Isti slučaj je i s Džekom i Rahimićem. Drago mi je da su došli u Sarajevo i obećali da će se odazvati za meč sa Španijom", rekao je Blažević.

Pored ove trojice igrača Blažević neće moći računati ni na Papca, koji se nije odazvao pozivu, te Vladavića i Hrgovića koji zbog klupskih obaveza nisu mogli da se jave na selektorov poziv.

Blažević je novinarima saopćio imena devet igrača koji će započeti sutrašnji meč, dok ća preostala dva igrača biti poznata nakon večerašnjeg treninga.

"Na jučerašnjem treningu nisam bio impresioniran golmanima pa ne znam da li će meč početi Brašnić ili Mujkić. Još imam dvojbu u vezi s napadačem da li će to biti Muslimović ili Ibišević", rekao je Blažević.

Po njegovim riječima utakmicu će početi Spahić, Nadarević, Bajić, Berberović, Damjanović, Krunić, Ibričić, Misimović i Pjanić.

Susret između BiH i Bugarske bit će odigran na stadionu Bilino polje u 20.15 sati.