Kvalifikacije za SP 2010
0

Blažević objavio spisak za Tursku i Armeniju

FENA
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević u petak je objavio spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvensto 2010. protiv ekipa Turske i Armenije.

Na spisku se nalazi 19 igrača:

golmani: Kenan Hasagić (Istanbul Buyuksehir), Goran Brašnić (Inter Zaprešić) odbrana: Saša Papac (Glasgow Rangers), Emir Spahić (Lokomotiv Moskva), Džemal Berberović (Litex Lovech), Safet Nadarević (Eskisehirspor) vezni igrači: Ivan Radeljić (Energie Cottbus), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Dario Damjanović (Luch Energia), Miralem Pjanić (Lyon), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg) napadači: Mladen Bartolović (Hajduk), Senijad Ibričić (Hajduk), Sejad Salihović (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK Solun) Edin Džeko (Wolfsburg), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Admir Vladavić (MŠK Žilina), Samir Muratović (Šturm Grac)

Novi igrač na spisku je povratnik u reprezentaciju Mladen Bartolović, član splitskog Hajduka, dok je izostavljan Branislav Krunić, koji po selektorovom mišljenju nije u formi. Od imena sa spiska malo je vjerovatno da će se pozivu odazvati Saša Papac, dok se kapiten Emir Spahić još uvijek oporavlja nakon operacije prepona. Umjesto Papca i Spahića selektor je najvio da će pozvati igraće iz domaćeg prvenstva.

"Vjerujem u ekipu bez obzira na veliku samouvjerenost turskog selektora Fatiha Terima. Turska je favorit, ali smatram da je u ovom susretu sve moguće. BiH ima 'opaku' ekipu i sretan sam što to mogu reći, jer ni jedna ekipa na svijetu ne može biti sigurana kad igra s nama", kazao je Blažević.

Okupljanje reprezentacije planirano je 6. oktobra na Ilidži, gdje će se ekipa pripremati do odlaska u Tursku (8.oktobra).

Treći susret kvalifikacija sa polufinalistom zadnjeg Evropskog prvenstva igrat će se 10. oktobra na stadionu "Inonu" u Istanbulu, dok je duel s Armenijom 15. oktobra u na Bilinom polju u Zenici.

Nakon dva odigrana kola u grupi vodi Španija sa 6 bodova, Turska i Belgija imaju po 4 boda, dok je BiH četvrta sa 3 boda.