Nogomet
281

Blažević: Bit ću selektor reprezentacije Jugoslavije, igrajmo za ugrožene poplavama

Piše: D. Brkić
Ćiro Blažević (Foto: Klix.ba)
Ćiro Blažević (Foto: Klix.ba)
U vrijeme dok se spremao da krene ka stadionu Tušanj, gdje njegovu Slobodu očekuje utakmica sa Iskrom iz Bugojna, razgovarali smo sa "trenerom svih trenera" Miroslavom Ćirom Blaževićem o eventualnom odigravanju utakmice selekcije sastavljene od igrača s prostora bivše Jugoslavije i reprezentacije Svijeta.

Nakon nezapamćenih poplava stotine hiljada građana BiH, Hrvatske i Srbije ostali su bez svojih domova, a ukoliko se odigra pomenuta utakmica kompletan prihod od prodatih ulaznica bio bi uplaćen na račun građana koji su ostali bez svojih imanja.

"Naravno da podržavam takvu inicijativu, jer je ona humanitarnog karaktera. Pa, neće li mi ko sada i to zamjeriti? Naše građane je pogodila golema nevolja i svaka prikupljena marka je itekako važna, a siguran sam da bi bio pun stadion ako bi se dogodila takva utakmica", kaže Miroslav Blažević za Klix.ba.

Blažević kaže kako su nogometaši i nogometni radnici humani ljudi i da nema tog igrača koji se ne bi odazvao pozivu na utakmicu humanitarnog karaktera.

"Neka se utakmica odigra, jer je ljudima pomoć potrebna. Evo ja ću biti selektor", u svom stilu je poentirao Miroslav Blažević.