Joao Havelange
0

"Blattera će naslijediti Teixeira"

Totalsport
Joao Havelange
Joao Havelange
Bivši dugogodišnji predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Joao Havelange (94) otkrio je u razgovoru za brazilski dnevnik Lance da krovnom organizacijom svjetskog nogometa nastavlja vladati njegova "dinastija".

"Ricardo Teixeira, predsjednik Brazilskog nogometnog saveza (CBF), želio se kandidirati za predsjednika FIFA-a već za sljedeće izbore, 2011. godine. Uvjerio sam ga da pričeka još jedan mandat koji će odraditi Sepp Blatter, te da će njegov red doći potom: već od 2015. godine", rekao je Havelange, u mladosti plivač i vaterpolist, te čovjek koji je nogomet uveo u visoko komercijalnu eru rukovodeći FIFA-om od 1974. do 1998. godine.

Zanimljivo je da je Teixeira (63) bivši Havelangeov zet, a time i Havelangeov čovjek. Isto se može reći i za Blattera, koji je dugi niz godina bio Havelangeova desna ruka radeći kao FIFA-in glavni sekretar.

Vremešni Brazilac ne ustručava se priznati da njegova "dinastija" vodi i vodit će FIFA-u još dugo.

"S Blatterom će se završiti 40 godina iste politike na čelu FIFA-e (od 1974. do 2015., op. a.), a s Teixeirom će taj vremenski proces potrajati i pedesetak godina. Da, Blattera bih mogao nazvati skoro pa Brazilcem.

Ne mislim da bi Teixeira mogao izgubiti izbore 2015. godine. U ljetu 2014. godine Brazil će organizirati Svjetsko prvenstvo na vrhunski način, a Teixeira će time dokazati sposobnost", rekao je na kraju Havelange, koji je i dalje, u 95. godini života, aktivni član Međunarodnoga olimpijskog odobora (IOC).