Došlo je vrijeme za promjene
0

Blatter: Vrijeme je za tehnologiju u nogometu

Totalsport
Sepp Blatter
Sepp Blatter
Sepp Blatter, predsjednik Međunarodne nogometne federacije, ovog vikenda će u Engleskoj sudjelovati na sjednici Međunarodnog nogometnog odbora (IFAB), tijela nadležnog za promjene pravila igre.

Blatter je dugo bio protivnik uvođenja video-tehnologije u nogomet. No, promijenio je raspoloženje po tom pitanju nakon što Franku Lampardu nije bio priznat očigledan pogodak u susretu Engleske protiv Njemačke na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

Blatter se nada kako će do početka Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu biti uvedena tehnologija, iako se toj ideji protive i Michael Platini, predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA), kao i FIFA-ina radna skupina ''Football 2014'', kojoj je na čelu legendarni njemački nogometaš Franz Beckenbauer.

"Vjerujem da mogu uvjeriti vodstvo IFAB-a da se moramo okrenuti tehnologiji, a ne samo čekati i vidjeti što će se dogoditi. Ne želimo reprizu s prošlog Svjetskog prvenstva. Platini ne želi tehnologiju, ali ja bi umro kada bih opet svjedočio situaciji kakva se dogodila na prošloj svjetskoj smotri u Južnoafričkoj Republici", rekao je Blatter.

Očekuje se da će IFAB konačnu odluku donijeti nakon završetka Europskog prvenstva 2. jula.