Nevolje "tricolora"
0

Blanc u problemima sa slaganjem reprezentacije

Totalsport
Laurent Blanc (Foto: AP)
Laurent Blanc (Foto: AP)
S problemima kako i od koga sastaviti reprezentaciju za predstojeći kvalifikacijski ciklus za Evropsko nogometno prvenstvo suočen je francuski selektor Laurent Blanc.

Podsjetimo, Disciplinska komisija Francuskog nogometnog saveza (FFF) kaznila je svoje reprezentativce zbog devijantnog ponašanja tokom Svjetskoga prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Tako je, već reprezentativno penzionisani, Nicolas Anelka dužan preskočiti 18 utakmica zbog vrijeđanja tadašnjeg selektora Raymonda Domenecha. Bojkot igrača koji je uslijedio nakon što je Anelka vraćen u Francusku platili su Patrice Evra zabranom nastupa na sljedećih pet utakmica u dresu reprezentacije, Franck Ribery sa tri, a Jeremy Toulalan jedim susretom.

"Jasno je da ovo za nije idealna situacija za francuski nogomet. Trebat će nam svi najbolji igrači kada krenu kvalifikacije", rekao je Blanc te dodao:

"Briga koja je sada preda mnom i mojim štabom jest sastaviti najbolji sastav od raspoloživih igrača za septembarske utakmice protiv Bjelorusije i Bosne i Hercegovine. Od tih igrača želim vidjeti da preuzimaju inicijativu, da žele ići prema naprijed i igrati", kazao je Blanc.