"Samo sto posto spremni će igrati"
0

Blanc na mukama zbog utakmice sa "Zmajevima"

Totalsport
Laurent Blanc (Foto: Reuters)
Laurent Blanc (Foto: Reuters)
Samo dva dana ostala su do velike utakmice između Francuske i Bosne i Hercegovine na Stade de Franceu u Parizu, do utakmice koja će odlučiti o pobjedniku D grupe kvalifikacija za EURO 2012.

Francuski selektor Laurent Blanc je u velikim problemima i još uvijek ne zna na koje će igrače moći računati utorak navečer. U pobjedi nad Albanijom Francuzi su se suočili sa novim problemima jer su povrede zadobili Rami, Evra i Cabaye.

Ako njima dodamo odranije povrijeđene Benzemu, Sagnu, Abidala, Riberyja i Gameira onda zaista možemo vidjeti u kakvim problemima je Blanc. Blanc je francuskim medijima rekao da će nakon treninga u nedjelju navečer znati na koje igrače će računati u utorak.

"Ako u nedjelju ne budu 100 posto spremni onda ne vidim kako bi mogli konkurisati za sastav u utorak. Nakon treninga u nedjelju navečer biću siguran na koje igrače mogu računati, a na koje ne", rekao je Blanc novinaru Le Mondea.

"Imam dosta problema. Neki igrači su još uvijek pod posebnim tretmanom. Evra je propustio današnji trening, ali se nadam daće biti dobro u nedjelju", ističe Blanc.

"Abidal i Gameiro su trenirali odvojeno od ekipe. Napredak je na njima očit iz dana u dan, ali moraju biti spremni sto posto za nastup. Ako Abidal ne bude na zejedničkom treningu u ponedjeljak ujutro ne vidim kako bi mogao igrati u utorak, situacija sa Ramijem je dosta bolja, dok Cabaye ima nezgodnu povredu i za sada ne bih mogao reći ništa više o njegovoj poziciji", zaključio je Laurent Blanc.