Nogomet
21

Blanc kritikovao Ibrahimovića zbog pokazivanja tetovaža

Anadolija
Trener Paris Saint-Germaina (PSG) Laurent Blanc kritikovao je Zlatana Ibrahimovića zbog skidanja dresa i pokazivanja tijela s istetoviranim imenima, čime je "zaradio" žuti karton na utakmici protiv Caena, koja je završila neriješenim rezultatom 2:2. 

Švedski napadač je dres skinuo nakon postizanja gola Caenu, u utakmici u subotu, kako bi privukao pažnju javnosti i upozorio na problem gladi u svijetu. Ibrahimović je u sklopu UN-ovog svjetskog programa hrane na svom tijelu privremeno "istetovirao" 15 imena osoba koje gladuju. S ovim dobrim djelom, koje mu je donijelo žuti karton, nije bio upoznat ni njegov trener, francuski stručnjak Blanc. 

"Svjestan sam njegove posvećenosti Fondaciji, ali lično nisam znao da je istetovirao imena na svom tijelu. Ako mu je cilj bio pokazati tetovaže, uspio je, jer je završio na naslovnici svakog portala na svijetu. Međutim, to nas je koštalo žutog kartona", rekao je Blanc. 

PSG u utorak očekuje meč protiv Chelseaja u Ligi prvaka pa je Blanc upozorio Ibrahimovića da ne ponovi isto i na toj utakmici. 

Parižani su utakmicu protiv Caena zbog povreda završili s devet igrača pa su primili dva naknadna gola za konačnih 2:2. 

"Zamislite da je utakmica bila još žešća i da je dobio i drugi žuti karton. Utakmica bi za nas bila gotova", rekao je Blanc i dodao da ne zna da li je skidanje dresa dobra stvar. Dodao je da se nada da to neće ponoviti i sutra što bi mu donijelo drugi žuti karton. 

Ibrahimović, najbolji strijelac PSG-a u posljednje dvije sezone, ipak je zadovoljan svojim potezom. 

"Da sam mogao, napisao bih svako ime na svom tijelu. Ipak, u svijetu gladuje 805 miliona ljudi", rekao je Ibrahimović.