Uoči meča sa BiH
0

Blanc: Igrati na remi najbolji je način da izgubimo

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U redovima Francuza bili su zadovoljni sigurnom pobjedom protiv Albanije 3-0, ali vremena za slavlje nema, jer ih već u utorak očekuje utakmica za prvo mjesto protiv naše reprezentacije.

Uprkos velikom broju izostanaka zbog problema sa povredama Francuzi su zbili redove i odigrali dobru utakmicu protiv izabranika Josipa Kužea. Međutim, prava utakmica, finale kvalifikacija, očekuje ih u utorak na Stade de Franceu protiv Sušićevih izabranika.

"Naravno, ništa nije gotovo. Iako smo i s bodom prvi, ići ćemo na pobjedu", najavljuje ofanzivu štoper Valencije i reprezentacije Francuske Adil Rami. Istog mišljenja su i drugi igrači Francuske, kao i njihov selektor Laurent Blanc.

"Naša strategija je da u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa će tako biti i u utorak. Nismo naučeni da igramo na bod, jer kada igrate na bod to je najbolji način i da izgubite utakmicu", ističe selektor "Trikolora" Laurent Blanc.

I u sinoćnjoj utakmici nije bilo sve kako treba sa Francuzima kada su u pitanju povrede. Nezgodne udarce su dobili Patrice Evra i Adil Rami, ali ne bi trebali imati problema da nastupe u utorak protiv Zmajeva.

"Ima nas 23 u ekipi i prava smo klapa. Ko god zaigra daje sve od sebe. Najbolji primjer je Revelliere koji je ušao u igru i zabio treći pogodak Albancima", napominje vezista Newcastle Uniteda Yohan Cabaye, dok je veznjak Rennesa Yann M'Villa naglasio da ga samo pobjeda i prvo mjesto zanimaju.