Nogomet
0

Blanc: Francuska nije favorit za naslov prvaka Evrope

FENA
Laurent Blanc
Laurent Blanc
Selektor francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc izjavio je danas da njegova ekipa nije među favoritima za osvajanje naslova prvaka Evrope.

Mnogo se očekuje od Blancovih izabranika, koji su nanizali 21 utakmicu bez poraza. No, bivši trener Bordeauxa smatra da je njegova ekipa daleko od evropskog naslova.

"Nismo favoriti. Nisam jedini koji to kaže. Samo su dva ili tri favorita za titulu, a to su Španija, Njemačka i Holandija. Samo se oni u ovom trenutku mogu nadati pobjedi na turniru", kazao je Blanc okupljenim novimarima.

Francuski selektor smatra da će za njegovu reprezentaciju biti ključna igra u odbrani.

"Oslanjali smo se na odbranu tokom kvalifikacijskih mečeva, iako smo znali mnogo mijenjati ekipu. Nadam se da ćemo na EP-u ostvariti puni potencijal, jer bez dobre odbrane ne možemo stići daleko", dodao je.

Blanc je također stao u odbranu Samira Nasrija, navodeći da nogometaša Manchester Cityja ne treba porediti s Franckom Riberyjem.

"Samir je mnogo napredovao, ali može i bolje. Kada čujem da ljudi govore da on nije kao Franck, mogu im samo poručiti da oni nisu isti tipovi igrača", kazao je Blanc.

Uoči prvog meča na turniru protiv Engleske, Blanc se suočava s problemima zbog povreda trojice defanzivnih veznih igrača.

Blaise Matuidi i Yann M'Vila najvjetovatnije će propustiti tu utakmicu, dok je nastup Aloua Diarre pod znakom pitanja.