Nogomet
1

Blanc: Ferdinand je izostavljen iz ne-sportskih razloga

Totalsport
Rio Ferdinand
Rio Ferdinand
Selektor francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc osjetio se pozvanim prokomentirati nepozivanje Rija Ferdinanda u kadar svojih prvih suparnika na Euru, Engleza.

Premda smatra kako nije pozvan na komentare ovakvih poteza u drugim reprezentacijama, šef stručnog štaba "Tricolora" ipak se odlučio progovoriti o razlozima koje drži ključnima u nepozivanju u englesku momčad svog nekadašnjeg saigrača iz Manchester Uniteda.

"Jako dobro poznajem Rija Ferdinanda i, po mom mišljenju, njegovo nepozivanje nema veze sa sportskim razlozima. Neću se dalje upuštati u stvari koje se tiču samo Engleza, to nije moj posao", izjavio je Blanc koji je ima vrlo visoko mišljenje o Ferdinandovim igračkim mogućnostima.

"Rio Ferdinand je još uvijek vrlo dobar igrač, iako mu se karijera bliži kraju. Bilo je vrlo iznenađujuće doznati da ga nema na Euru uprkos brojnim povredama kod Engleza. No, ponavljam to je pitanje za jednog drugog selektora. On je sigurno uvjeren da je napravio dobar odabir igrača", rekao je francuski selektor.