Želi nastaviti posao
0

Blanc: Čekam ponudu za produženje ugovora

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
"Ukoliko mi iz Francuskog nogometnog saveza ponude produženje ugovora, rado ću pristati na njega", izjavio je trener francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc.

Ugovor Blancu ističe s krajem nastupa francuske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini iduće godine. Predsjednik FFF-a Noel le Graet još mu nije ponudio novi, a selektor je u srijedu jasno rekao da bi volio razriješiti tu formalnost prije početka Eura.

Pretprošlog je ljeta nekad slavni reprezentativni defanzivac zamijenio omraženog Raymonda Domenecha nakon debakla nacionalne ekipe na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Nakon što je izgubio prve dvije utakmice, kreirao je niz od 17 utakmica bez poraza, pri čemu je pobijedio Brazil i Englesku.

Na Euro su se Francuzi, međutim, plasirali neuvjerljivo, jedvitim domaćim remijem (1-1) protiv Bosne i Hercegovine. Tokom protekle sedmice Blancova je ekipa na Stade de Franceu jedva (1-0) pobijedila SAD u prijateljskom dvoboju, te remizirala s Belgijom u utakmici bez golova. Posljednji su rezultati stoga dokaz da selektor i dalje ima puno posla.

Upitan može li Francuska do naslova u Poljskoj i Ukrajini, Blanc je odgovorio kratko i jasno:

"Realno ne!"