Nogomet
187

Blagojević se vraća u ekipu Željezničara: Nije mi prijala pauza, želim pobjedu protiv Mladosti

Piše: D. B.
Jovan Blagojević (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Jovan Blagojević (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Željezničar će u subotu u okviru 9. kola Premijer lige BiH biti gost Mladosti DK, koja se nalazi na drugom mjestu na tabeli. Prema riječima povratnika u ekipu nakon suspenzije i jednog od najvažnijih nogometaša Plavih Jovana Blagojevića, njegov tim želi nastavak pozitivnog niza te u Doboj kod Kaknja odlazi potpuno spreman.

Blagojević iza sebe ima poprilično težak period, dobio je suspenziju krajem prošle sezone, kao i početkom aktuelne, kada je dobio crveni karton protiv Viteza. Ipak, to je sada prošlost, tako da na budućnost gleda pozitivno.

"Smatram da nisam zaslužio ovako duge pauze. U Zenici protiv Čelika prošle sezone bio sam miran sve dok nisam dobio dva udarca štitom u glavu, nakon čega sam reagovao. Kada je riječ o crvenom kartonu protiv Viteza u ovoj sezoni, zaslužio sam ga. Ipak, događale su se i veće gluposti na terenu pa su igrači dobijali žute kartone. Međutim, gest je bio loš pa je karton zaslužen, ali baš i nije bilo potrebe da dobijem tri utakmice suspenzije. Nije mi baš prijala pauza od mjesec dana, no, dobro sam radio i vjerujem da će sve biti uredu", izjavio je Blagojević prilikom posjete redakciji portala Klix.ba.

Mladost igra odlično u novoj sezoni te se nakon osam odigranih kola nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa 14 bodova, dok je Željezničar osmi sa 11 bodova. Plave definitivno ne očekuje lagan zadatak.

"Bit će to tvrda utakmica, uzeli su dosta bodova, a i Sarajevo je s njima imalo dosta problema. Teren nije baš dobar, to će nam predstavljati problem jer volimo brže igrati, ali se nadamo najboljem. Želimo pobijediti", rekao je veznjak Željezničara.

Plavi dobro poznaju narednog protivnika.

"Kod prekida moramo biti oprezni, dosad nam to nije bila jača strana. Također, trebamo obratiti pažnju na Ramovića i Šišića, kao i na još nekoliko igrača koji su opasni", kazao je Blagojević.

Dolaskom novog trenera Slavka Petrovića, stvari su u ekipi i oko nje krenule nabolje.

"Želimo pobjedu nakon lošeg starta. Dobro radimo, disciplina je na izuzetno visokom nivou, a treninzi su neuporedivo bolji. Zaista smo svi zadovoljni, atmosfera je odlična", istakao je srbijanski nogometaš.

Jovan Blagojević (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Jovan Blagojević (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Petrović je igračima naredio da se moraju riješiti viška kilograma, što je riješeno vrlo brzo.

"Radili smo na 'skidanju' kilograma, igrači su dobili rokove i to je završeno čak i prije roka. Radili smo i testove, svi su uglavnom zadovoljili kriterije", dodao je Blagojević.

U ekipu se nedavno vratio bivši kapiten Srđan Stanić na kojeg Petrović i ekipa itekako računaju.

"Stana je dugo trenirao sam, nije u nekom takmičarskom ritmu, ali je dobro odigrao prošlu utakmicu i pokazao da će nam biti od velike koristi u nastavku sezone", smatra dvadesetosmogodišnji član tima s Grbavice.

Za Plave je ove sezone plasman u Evropu imperativ.

"Željezničar se uvijek bori za Evropu i titulu. Vjerujem da ćemo izboriti nastup u evropskom takmičenju, a titula nije daleko. Dovoljno je vezati dvije ili tri pobjede za priključak u sami vrh tabele. Neko mora kiksati, važno je samo da pobjeđujemo", rekao je Blagojević.

Najozbiljniji kandidat za titulu je trenutno aktuelni prvak Zrinjski, no, ostali nisu bez šansi.

"Zrinjski je dobro otvorio sezonu, aktuelni je šampion i ima dobar start. No, čak i oni moraju pasti u formi, a u drugom dijelu sezone će svaka utakmica biti derbi. Ne vjerujem da će sve pobjeđivati, situacija će se zakomplikovati", završio je Blagojević.

Utakmica Mladost DK - Željezničar se igra u subotu od 15:30 sati.