Velika nada bh. fudbala
0

Blackburn vodi u trci za dovođenjem Marka Maletića

Sarajevo-x.com
Marko Maletić
Marko Maletić
Nakon što je škotski Celtic na probu pozvao bh. reprezentativca u kategoriji do 17 godina, Marka Maletića, u utrku za mladom nadom uključio se i engleski premierligaš Blackburn čiji menadžer Sam Allardyce ima najveće šanse da ga dovede u svoje redove.

Prema pisanju britanskog Mirrora, Maletić bi trebao pregovarati sa Roversima koji ga žele preoteti škotskom gigantu Celticu.

Skauti mladog tima Blackburna pokušavaju privoliti mladog Maletića da dođe i poboljša svoju kvalitetu boravkom na Ewood Parku.

Podsjećamo da je prije sedam dana Maletić otišao na probu u Celtic koji je ranije impresionirao čelnike tima iz Glasgowa.

Maletić trenira u holandskom drugoligašu De Graafchapu koji ga je spreman pustiti za 300.000 eura. Direktor holandskog kluba, Leen Looney prethodno je izjavio da je ta svota povezana sa godinama koje je on proveo u tom klubu i sa statusom kluba koji ga želi kupiti.

Maletić je član kadetske U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na meti je i Nogometnog saveza Holandije. Marko je rođen 25. oktobra 1993. godine.