Kvalifikacije za SP
0

Bjelorusija pregazila Kazahstan

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Kazahstana i Bjelorusije otvorili su novi evropski kvalifikacijski dan za Svjetsko prvenstvo koje će se 2010. godine održati u Južnoafričkoj republici.

U skupini 6 Bjelorusija je lakoćom pobijedila Kazahstan 5-1, te se tako, barem privremeno, približila na ljestvici drugoj Hrvatskoj i trećoj Ukrajini.

Ogled u Alma Ati je bio doslovno podijeljen u dva dijela. U prvom poluvremenu je domaćin vodio 1-0 (pogodak Abdulina već u 10. minuti), ali je bio i daleko konkretniji na terenu. U 37. minuti je sam pred suparničkim vratima bio Jurij Logvinenko koji nije realizirao idealnu priliku za 2-0, a još je u nekoliko navrata obrana Bjelorusije bila svezana u čvor, te je samo srećom izbjegavala pogotke.

No, u nastavku je na terenu vladala samo jedna momčad. Bjelorusija je redala pogodak za pogotkom i sve je okončano s 5-1 za goste.

Najpoznatiji među gostima, Aleksandr Hleb je otvorio seriju, te je izjednačio u 47. minuti, a potom su se u listu strijelaca upisivali dva puta Kalačev, te po jednom Stasevič i Rodionov.

Podsjetimo da je na ovom travnjaku u prvom dijelu kvalifikacija slavila i Ukrajina koja je pobijedila domaćina 3-1.