Nogomet
0

Bivši švicarski reprezentativac: Razumijem Hajrovićevu odluku

Klix.ba
Georges Bregy
Georges Bregy
Georges Bregy, bivši švicarski reprezentativac, u svojoj kolumni na portalu Sport.ch, napisao je da u potpunosti razumije odluku Izeta Hajrovića, koji je ipak izabrao državni dres BiH, a ne Švicarske.

Bregy je za Švicarsku odigrao 54 utakmice i postigao 12 golova u periodu između 1984. i 1994. godine. U svojoj kolumni za navedeni portal, osvrnuo se na Hajrovićevu odluku.

"Ako sagledamo sve okolnosti pod kojima je donesena, odluka je u potpunosti razumljiva. Nakon odlične sezone sa Grasshopperom, Hajrović je u novembru postao seniorski reprezentativac Švicarske odigravši sedam minuta protiv Tunisa. Od tada je sve išlo prema planu. No, onda su došle utakmice protiv Kipra, u kojima selektor Ottmar Hitzfeld nije računao na Hajrovića. Gledajući iz ove perspektive, ta odluka da izostavi igrača je možda bila opravdana. Međutim, Hajrovićev ponos je bio povrijeđen. O svemu je razgovarao sa svojom porodicom i bratom Seadom, koji je već upisao nastupe za U21 reprezentaciju BiH", piše Bregy u svojoj kolumni.

"Selektor Švicarske Hitzfeld izjavio je da Hajrovića nikada nije ispustio iz vida kada je riječ o nacionalnom dresu. U Nogometnom savezu Švicarske su s razlogom ogorčeni jer su mnogo uložili u sportski razvoj Izeta Hajrovića", napisao je bivši švicarski reprezentativac.

"Činjenica da možete proći sve omladinske selekcije jedne, a onda se priključiti seniorskoj reprezentaciji druge države je greška u pravilima FIFA-e", dodao je na kraju Georges Bregy.