Nogomet
0

Bivši njemački nogometaš Thomas Hitzlsperger otkrio da je homoseksualac

Klix.ba
Thomas Hitzlsperger
Thomas Hitzlsperger
Bivši njemački reprezentativac i nogometaš Aston Ville, Chesterfielda, Stuttgarta, Lazija, West Ham Uniteda, Wolsfsburga i Evertona, Thomas Hitzlsperger (31), javno je otkrio da je homoseksualac.

Hitzlsperger je u intervjuu za njemački magazin Zeit otkrio da je homoseksualac. To je bio prvi put da je javno govorio o tome. Tema su bili problemi s kojim se susreću sportisti homoseksualci.

"Želim govoriti o svojoj homoseksualnosti. Nadam se da ću tako ukazati na probleme homoseksualaca u sportu. Homoseksualnost nije ozbiljna tema razgovora u Engleskoj, Njemačkoj i Italiji, barem ne u svlačionicama", izjavio je Hitzlsperger.

On tvrdi da se problem homoseksualnosti u nogometu ignoriše, a priznao je da je postao svjestan svoje seksualne orjentacije tek nedavno.

"Nedavno mi je postalo jasno da bih radije život proveo s muškarcem", izjavio je Hitzlsperger.

On je tako postao jedan od tek nekoliko nogometaša koji su javno izjavili da su homoseksualci. Učinio je to i američki nogometaš Robbie Rogers, koji se povukao iz nogometa nakon što je izjavio da je homoseksualac, ali je nakon toga potpisao ugovor sa LA Galaxyjem. Biši nogometaš Notts Countyja, Justin Fashanu, također je javno otkrio da je homoseksualac.

Hitzlsperger je rekao da se nada pozitivnoj reakciji nogometnih fanova.

"Fanovi su kompleksni, Na tribinama su ljudi svih starosnih dobi, pa zbog toga ne možete isključiti ni jednu reakciju. Ipak, mislim da homoseksualnost većini ne bi bio problem", rekao je Hitzlsperger.