Nogomet
0

Bivši drugoligaš nanio težak poraz Hajrovićevom Galatasarayu

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Turski prvoligaš Galatasaray na domaćem terenu poražen je sa visokih 4:0 od bivšeg drugoligaša, također istanbulskog kluba Kasimpaše, u susretu 30. kola turske Spor Toto Super Lige.

Za Galatasaray utakmica je krenula naopako već u 7. minuti susreta, kada je odbrambeni igrač Galatasaraya Hakan Balta u kaznenom prostoru srušio napadača Kasimpaše i bivšeg igrača Liverpoola Ryana Babela, nakon čega je sudac ovog susreta Cuneyt Cakir pokazao na bijelu tačku, a Balti pokazao crveni karton.

Sa bijele tačke precizan je bio Argentinac Ezequiel Óscar Scarione i svoj klub odveo do prednosti od 1:0. 

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, čime je Kasimpaša, inače bivši turski drugoligaš koji je u prvu ligu Turske pristupio u prošloj sezoni, prvo vrijeme zatvorio minimalnom prednošću.

Kasimpaša je kao i u prvom poluvremenu, samo šest minuta od početka ponovo postigao pogodak. Ovaj put mrežu Galatasaraya zatresao je Urugvajac Tabare Viudez u 61. minuti utakmice. Treći gol za goste i svoj drugi na utakmici postigao je Scarione samo tri minuta kasnije, u 64. minuti, a strijelac posljednjeg gola na susretu bio je Yalcin Ayhan u 77. minuti. 

Bosanskohercegovački reprezentativac Izet Hajrović nije zauzeo mjesto na listi 18 igrača za ovaj susret. 

Galatasaray sa 53 boda trenutno zauzima treće mjesto na tabeli odmah iza Bešiktaša koji ima bod više ali i utakmicu manje. Bešiktaš sutra na svom terenu dočekuje lidera Fenerbahče, koji će u slučaju pobjede osigurati titulu prvaka.