Nogomet
0

Bivšem treneru Marseillea dvije godine zatvora

FENA
Bivši trener nogometaša Olympica iz Marseillea Rolland Courbis osuđen je na dvije godine zatvora zbog umiješanosti u financijske malverzacije pri prodaji igrača između 1997. i 1999. godine dok bio trener u tom francuskom prvoligašu.

Courbis, koji je trenutno trener francuskog drugoligaša Montpelliera, u junu 2006. osuđen je na 3,5 godine zatvora i 350.000 eura, no francuski Apelacioni sud mu je smanjio kaznu na dvije godine zatvora i 200.000 eura.

Kako je Courbis za vrijeme istrage u zatvoru proveo više od godinu dana, postoji mogućnost da se neće morati vratiti "pod ključ". Ta će odluka biti donesena naknadno, a odlučeno je i da mu neće biti oduzeti trenerska licenca.

Većinskom vlasniku kluba iz Marseillea Robertu Louis-Dreyfusu kazna je sa 3 godine uvjetne kazne i 375.000 eura smanjena na 10 mjeseci uvjetno i 200.000 eura novčane kazne.

Osim njih dvojice, za zatvorske kazne osuđene su još tri osobe - nogometni menadžer Gilbert Sau, njegov pomoćnik Bernard Almeras te Licio d'Onofrio, bivši menadžer i sadašnji direktor belgijskog kluba Standard de Liege.

Osuđeni su jer su iz klupski proračun oštetili za 22 miliona eura pri prodaji 15 bivših igrača, uključujući i bivše francuske internacionalce Christopha Dugarryja i Laurenta Blanca, te bivšeg napadača Azzurra Fabrizia Ravanellija.