Skromni Lionel Messi
0

"Bitna je igra tima, a ne moja"

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Da nije velik samo na terenu, već i izvan njega, nogometni čarobnjak Lionel Messi potvrdio je i u prvoj izjavi nakon briljantne večeri u kojoj je s četiri gola odveo Barcelonu u polufinale Lige prvaka.

Katalonci su, poslije 2-2 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici prije šest dana na Emiratesu, pred svojim navijačima deklasirali Arsenal s 4-1, a jedini je strijelac bio najbolji nogometaš svijeta koji je “poništio” početno vodstvo Engleza.

"Ovo što sam napravio nije toliko važno, igra cijele ekipe je ono što se računa", skromno je kazao 22-godišnji Argentinac, dodavši: "Nismo dobro krenuli u utakmicu, ali, srećom, sve je dobro završilo. Stvarno sam sretan. Polufinalne utakmice protiv Intera će biti teške, zato moramo nastaviti naporno raditi ako želimo u finale.

Messi sada na kontu ima 25 pogodaka u 42 utakmice u Ligi prvaka u svojoj karijeri, što ga čini prvim klupskim strijelcem u ovom takmičenju. U dresu Barcelone je postigao 119 golova u svim takmičenjima, a samo ove sezone nevjerovatnih 39.